Besin zincirimizde büyük önem taşıyan ekmeği asıl sağlıklı hale getiren ekşi maya, ekmeğin tadını ve besin değerini arttıran doğal bir mayalama şekli sunar. Böylece doğal malzemelerden yapılmış, katkısız, lezzetli ve sağlıklı ekmek tüketmek isteyenlerin taleplerini karşılar. Ekşi mayanın sağlığımız ve ekmek üzerine çok sayıda olumlu etkileri vardır. Bunlardan bazıları;
Sindirimi Kolaydır & Şişkinlik Yapmaz:
İçindeki bakteri ve mantarlar ekmekteki tahılı önceden sindirir böylece size sindirimi kolay ve sağlıklı ekmek kalır. Diyet yapıyorsanız ekşi maya ekmeğinden bir dilimin bile size çok büyük faydası olacak ve şişkinlik hissetmeyeceksiniz.
Kan Şekerini Hızlı Yükseltmez:
Ekşi mayalı ekmeğin glisemik indeksi, normal ekmeğe göre daha düşüktür. Enerjiyi de uzun bir süre boyunca, gittikçe artan bir şekilde serbest bırakır ve daha az insülin gerektirir. Bu etki sayesinde az miktarda tüketseniz bile uzun süre tok tutar ve kan şekerinizi aniden yükseltmez, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Vitamin ve Mineral Yönünden Zengindir:
Ekşi mayalı ekmekler oldukça besleyici ve özellikle B12 vitamini açısından zengindir. Ekşi mayalı ekmek tüketmek, vücudumuzdaki B12 vitaminini arttırır. Özellikle yaşlılarda unutkanlığın azalmasında yardımcıdır.
Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir:
Ekşi maya ekmekte oluşan beta glukan’ın pişirilirken parçalanmasını önler. Beta Glukan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanseri önlemeye yardımcı olur.